logo kabel

Databekabeling

Gestructureerde bekabeling in koper en glasvezel die de basis vormen van uw datanetwerk. Geplaatst en afgewerkt volgens de regels van de kunst, gemeten en getest met geijkte apparatuur. Zo kunnen wij u ook de volledige certificering garanderen, en vooral een bekabeling die gegarandeerd storingsvrij zal werken, ook op de technologie van morgen.

Glasvezel

glasvezel

Glasvezelbekabeling wordt meer en meer gebruikt om verbindingen aan hoge snelheid en/of langere afstanden te realiseren: 40Gbps over 100km is geen enkel probleem. Maar ook voor relatief korte afstanden of lokale verbindingen is glasvezel geschikt omwille van zijn hoge bandbreedte en het feit dat deze kabel niet onderhevig is aan elektromagnetische invloeden. Ook hier de juiste keuze in kabel en technologie belangrijk.

Neem contact op
glasvezel
specialist

Gespecialiseerde plaatsing

Glasvezels kunnen in een kabel, of in een blaasbuis geplaatst worden. Een glasvezelkabel wordt geplaatst zoals elke andere kabel, en bevat een aantal lagen met beschermmantels en opvulling van aramidevezel. De toegepaste mantels en bescherming zijn afhankelijk van het beoogde gebruik. Er bestaan ook “prefab” kabels, kabels waar de uiteinden reeds afgewerkt zijn met connectoren. Deze zijn echter zeer fragiel, en raken bij de plaatsing dikwijls beschadigd. Wij opteren daarom steeds voor een kabel die nadien op maat afgewerkt wordt. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van blaastubes die meestal worden ingegraven. Na de plaatsing van deze buisjes kunnen in elk buisje de gewenste glasvezels met een compressor doorgeblazen worden. Dit maakt het mogelijk om nadien vezels bij te blazen door bestaande verbindingen, zolang er lege buisjes zijn. Ook vervangen van vezels is mogelijk zolang de blaasbuisjes correct geplaatst en onbeschadigd zijn.

Afwerking

Om een vezel af te werken wordt een “pigtail” (connector met stukje glasvezel eraan) aan de kabel gelast met een speciaal lastoestel. Ditzelfde las procedé kan ook gebruikt worden om twee vezels aan elkaar te verbinden (vb herstelling stukgetrokken kabel)

glasvezel afwerking
certified

Oplevering

Ook de verbindingen in glasvezel worden correct in de patchkast opgeleverd, gelabeld en getest met geijkte apparatuur. Zo bent u gegarandeerd dat de voorziene verbindingen volledig betrouwbaar zijn en perfect zullen werken. Wij kunnen de installatie ook door de fabrikant laten certifiëren.

Onderhoud en herstellingen

Wij herstellen gebroken of beschadigde glasvezels. Ook nazicht en reiniging van connectoren is mogelijk.

Neem contact op
glasvezel afwerking

Referenties

Contact

Neem contact met ons op