Datacommunicatie

Ook in de datacom en telecomsector volgen we gepassioneerd de ontwikkelingen, en kijken we hoe deze vernieuwingen ingezet kunnen worden om onze klanten te helpen. Vroeger boden deze systemen voornamelijk ondersteuning bij de dagelijkse werking. Vandaag merken we dat deze in alle sectoren aanzetten tot innovatie en zelfs disruptie. De hele wereld digitaliseert, en dit biedt ons ongekende mogelijkheden. Een reden temeer om deze systemen uit te bouwen met de juiste partners. 

Telecom – VOIP

Onze telecomoplossingen baseren wij op de centrales van Bintec-Elmeg. Een Duitse fabrikant die doordachte modulaire systemen aanbiedt zodat steeds een perfecte installatie op maat mogelijk is, en later ook uitbreiding mogelijk blijft. Deze kan zowel VOIP, ISDN als analoge lijnen verwerken. Toestellen bieden wij aan van Bintec-Elmeg, gigaset, Siemens en andere merken op vraag. Ook professionele DECT-oplossingen en integratie met deurposten en videofonie zijn perfect mogelijk.

Wij volgen ook nauwgezet de markt met “Cloud centrales” en externe VOIP-oplossingen. Wij kunnen hier ook een aantal oplossingen aanbieden, echter is er vandaag volgens ons nog geen volwaardig alternatief om de lokale oplossingen volledig te vervangen zonder verlies aan functies en mogelijkheden. Deze VOIP-oplossingen worden vaak nogal rooskleurig gehypet, en worden per mail of via telemarketing verkocht. Vaak met het argument “Gratis bellen” In de praktijk blijken er echter wel een aantal beperkingen te zijn, en is dat “Gratis bellen” ook slechts zeer voorwaardelijk. Dus contacteer ons zeker even vrijblijvend om te kijken naar een oplossing, zodat u alle correcte informatie heeft om uw beslissing op te baseren.

Wireless

Draadloze toegang is vandaag vanzelfsprekend geworden en alom beschikbaar. Echter wordt vaak geklaagd over de snelheid en stabiliteit van een Wi-Fi systeem. Dit is vaak gelegen aan het gebruik van toegangspunten die niet geschikt zijn om de dekking en capaciteit te bieden die nodig is. De gebruikte bandbreedte is afgelopen jaren enorm toegenomen, en zal mede door de IoT ontwikkelingen nog verder stijgen.

Eveneens is een Wi-Fi systeem meer geworden dan een service. Het kan ook een zeer interessante bron van informatie zijn. Wij kunnen Wi-Fi systemen aanbieden die u info verschaffen over de aanwezige toestellen en personen, hun locatie, wandelroute, plaatsen die veel bezocht worden etc. Zeker voor retail en evenementen een zeer interessante bron aan gegevens. Hier kunnen we zelfs gerichte communicatie toevoegen: de gebruiker kan een gepersonaliseerd bericht krijgen, afhankelijk van zijn/haar locatie en profiel. Dit opent nieuwe perspectieven inzake marketing en communicatie.

Ook straalverbindingen behoren tot de mogelijkheden. U wil verschillende gebouwen en sites verbinden, maar een kabel plaatsen is moeilijk? Dan kan in de juiste omstandigheden een draadloze straalverbinding een oplossing bieden. Hierbij kan een troughput van honderden Mbps tot 1Gbps gerealiseerd worden, naargelang de omstandigheden en gebruikte technologie.

Maar uiteraard kan ook het aanbieden van Wi-Fi als een service. In dat geval wenst u vooral een stabiele en betrouwbare verbinding, met goede dekking over de ganse locatie. Het systeem moet centraal en makkelijk beheersbaar zijn, en de gebruikers moeten veilig en makkelijk gebruik kunnen maken van de service. Dit kunnen we volledig uitwerken, eventueel met een site survey op locatie zodat we het nodige aantal toegangspunten en hun ideale locatie kunnen bepalen. Dit kan nogal verschillen door de omgeving en gebruikte materialen in de gebouwconstructie. Dus meten is weten, en laat ons toe een uitgekiend ontwerp te maken dat volgens de verwachtingen zal presteren.

Wij bieden diverse toegangspunten aan, afhankelijk van de noden en wensen en gebruikte omgeving. Wij werken voornamelijk met toegangspunten van HPE-Aruba. Eveneens kunnen wij producten van Ruckus, Unifi, Buffalo aanbieden, naargelang de situatie of voorkeur van de klant. Door een nauwe samenwerking met TymNet, kunnen wij naast site surveys ook tijdelijke wifi-oplossingen aanbieden voor evenementen of tijdelijke opstellingen, al dan niet met de mogelijkheid data te verzamelen. Contacteer ons vrijblijvend voor meer info!

Actieve Apparatuur

In combinatie met de WiFi toegangspunten hoort ook de juiste actieve apparatuur tot de oplossing. In functie van Wi-Fi installaties matchen wij de gebruikte toegangspunten aan controllers, PoE switchen en eventueel gateways. Maar ook afzonderlijk leveren wij de juiste switchen, gateways en andere toebehoren om uw netwerk de nodige power en capaciteit te geven. Hierbij wordt rekening gehouden met een efficiënt en makkelijk beheer, en uiteraard een correcte en complete beveiliging.

Wij kunnen apparatuur leveren, plaatsen en onderhouden van HPE, Cisco, Zyxel, D-link.

Contact